ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

Áprilisban a Scalában

Áprilisban a Scalában

A színház bemutatja Berlioz: "A trójaiak" című operáját.

Áprilisban a Scala két opera és egy balett bemutató mellett számos koncerttel, egy dalesttel és több más programmal is várja látogatóit.

Ebben a hónapban mutatja be a Scala Hector Berlioznak Virgilius Aeneis című eposza által ihletett remekművét, A trójaiakat. A produkciót Antonio Pappano vezényli – aki ezzel debütál a Scalában opera karmesterként -, a rendező a skót David McVicar. (Az előadásokra a londoni Royal Opera House és a bécsi Staatsoper koprodukciója keretében kerül sor.) A művet olyan énekesek tolmácsolásában látáhatja a közönség, mint Gregory Kunde, Anna Caterina Antonacci, Daniela Barcellona, Fabio Capitanucci és Alexandre Duhamel.

troyens-401x10002
Les troyens

A hónap elején került sor George Balanchine Jewels című balettjének két utolsó előadására, amelyet követően egy igazi balett-klasszikus tér vissza: a Hattyúk tava, Svetlana Zakharova (a másik szereposztásban Polina Semionova) címszereplésével.

hatty
Hattyúk tava

Jonas Kaufmann dalestjén Schubert Winterreise című műve hangzik el, Helmut Deutsch kísér zongorán.

kaufmann-401x1000
Jonas Kaufmann

A Richard Strauss születésének 150. évfordulója alkalmából indított ciklus első részeként Philippe Jordan vezényli a Scala Filharmonikusokat. A Macbeth és az Ein Heldenleben című szimfonikus költemények mellett ezen az estén egy világpremierre is sor kerül: bemutatják Bruno Mantovani Schlemihl című művét.

A Szimfonikus Évszak sorozatának keretében Antonio Pappano vezényli a Scala Filharmonikusokat: Ravel és Berlioz egy-egy műve (Ma mère l’oye, illetve Symphonie fantastique) mellett el itt is elhangzik egy ősbemutató: Riccardo Panfili L’Aurora, probabilmente című darabja.

pappano-401x10002
Antonio Pappano

A Vasárnap a Scalában című sorozat keretében Luisa Prandina hárfaművész lép fel.

(forrás és fotók: Teatro alla Scala; lead-kép: Anna Caterina Antonacci a Trójaiakban)