ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

Júniusban a Scalában

Júniusban a Scalában

A teljes "Ring" bemutatója.

 

A június hónap kiemelkedő jelentőségű a Scala történetében.

 

1938 óta először láthatja majd itt a közönség Wagner Ringjét úgy, ahogy azt a szerző elképzelte: a Nibelung gyűrűjének mind a négy darabja egymást követően (legalábbis egy héten belül) kerül színre.

 

A tetralógia utolsó művét, az Istenek alkonyát nemrégiben mutatta be a Scala, ehhez csatlakozik most a Rajna kincse, a Walkür és a Siegfried. A négy mű színrevitelének projektjét négy évvel ezelőtt indította el Daniel Barenboim zenei igazgató és Guy Cassiers igazgató.

 

Az előadásokra a milánói Scala, a berlini Staatsoper Unter den Linden és az antwerpeni Toneelhuis koprodukciójában kerül sor.

 

Valamennyi előadás karmestere Daniel Barenboim, rendezője pedig Guy Cassiers.

 

gotterd waltraute meier brunnhilde theorin

 Az istenek alkonya - Waltraud Meier és Iréne Theorin

 

A produkciók előadói között olyan nevek találhatók, mint Iréne Theorin, Waltraud Meier, Simon O'Neill, René Pape, Lance Ryan, Mikhail Petrenko stb. Az előadások színlapja megtekinthető a Scala honlapján.

A Walkürt követő „pihenő napon” a Piermarini teremben a közönség megtekintheti Luchino Visconti Ludwig című filmjét, egyikét az első „wagneriánus” filmeknek.

A második „pihenő napon”, a Siegfried után Tony Palmer Wagner című, 7 órás életrajzi filmjére kerül sor, amelynek vetítésén a rendező is jelen lesz.

 

*

 

Ária- és dalestjén Joyce DiDonato többek között Vivaldi, Fauré és Rossini műveket ad elő.

 

joyce-di-donato-401x1000

 Joyce DiDonato

 

 

(forrás és fotók: Teatro alla Scala)

 

 

Link: www.teatroallascala.org