ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

Októberben a Scalában

Októberben a Scalában

A "Siegfried" bemutatója Milánóban.

Októberben mutatja be a Scala Richard Wagner Siegfried című operáját, amely a szerző Tetralógiájának harmadik darabja. A művet Daniel Barenboim vezényli, a rendező Guy Cassiers. A címszerepben Lance Ryan lesz látható, Brünnhilde szerepében Nina Stemme, Erdaként pedig Anna Larsson lép színpadra.

 

siegfried-1400x574-hp2

Siegfried

 

A teljes Ringet – Wagner születésének bicentenáriumán - júniusban mutatja majd be a színház, két estén. Ez lesz az első alkalom a Scala történetben, ahol mind a négy művet ugyanazon rendezővel és eredeti nyelven adják elő.

 

bonemscalaoct1

Bohémélet - Angela Gheorghiu és Piotr Beczala

 

A Siegfried mellett műsoron marad októberben Puccini Bohémélete is, Franco Zeffirelli rendezésében, Daniele Rustioni vezényletével, olyan sztárok főszereplésével, mint Angela Gheorghiu és Anna Netrebko (Mimì), illetve Piotr Beczala (Rodolfo).

 

Októberben visszatér a Scalába a Raymonda című balett. A produkció a tavalyi év egyik nagy sikere volt, amelyet a leglátványosabb klasszikus zenei előadásnak odaítélt "Premio Danza&Danza" díjjal jutalmaztak. Marius Petipa koreográfiáját Sergej Vikharev újította fel, a Scala Corps de Ballet táncosaival a címszerepekben.

 

raymonda-2-401x1000

Raymonda - Olesia Novikova

 

Ebben a hónapban kerül sor Claudio Abbado régen várt visszatérésére is a Scalába. A karmester Gustav Mahler 6. szimfóniáját és Chopin No. 1. e-moll zongoraversenyét vezényli, a zongoránál Daniel Barenboim ül majd.

 

claudio-abbado-2-401x1000

Claudio Abbado

 

Ezt megelőzően egy másik szimfonikus koncertet is hallhat a milánói közönség: a zongorista ezúttal is Daniel Barenboim, a karmester pedig Gustavo Dudamel. Ezen az estén Brahms, Elliott Carter és Bartók egy-egy műve hangzik majd el.

 

gustavo_dudamel_401x1000

Gustavo Dudamel

 

(forrás és fotók: Teatro alla Scala)

 

Link: www.teatroallascala.org