Kritikák

 

 

"...e Falstaffot költő formálja meg (...) aki éli a poézist. Ki merem mondani: úgy, ahogy Melis élte. Jókedv és melankólia elegyedik tekintetében és hangjában, ő a játék lelke, ő hozza működésbe a történetet (...) Kiemeli a torz testből a karcsú, mintaszerűen vezetett hang. Minden nagy Falstaffhoz hasonlóan Bátki Fazekas is transzcendál a testiségen, s a transzcendencia eszköze a tökéletes éneklés."

Falstaff - Tallián Tibor, Muzsika, 2012 április

„Bátki Fazekas Zoltánt pályájának kezdete óta ismerem. Kellemes baritonja, remek artikulációja, kiváló színészi képességei miatt operaszínpadra őszintén ajánlom."

(Gregor József, 2000)

 

„Bátki Fazekas Zoltánt igen nagy tehetségű művésznek tartom, kitűnő színpadi készség, nemes színű hanganyag és a szereppel nagyfokú azonosulás jellemzi."

(Sass Sylvia)

 

„Bátki Fazekas Zoltán bársonyos színű, lírai baritonjával és kidolgozott énekkultúrájával Petúr szerepét alakította. Hangja a magas regiszterben is ideálisan érvényesült. Szerepkörében szerintem Miller Lajos óta nem volt hasonló tehetségű művész itthon és várjuk, hogy mikor formál meg olyan nagyformátumú Verdi-hősöket is, mint Germont, Luna gróf vagy Posa márki."

(Bánk bán - Péterfi Nagy László, Operaportál, 2010 április)

 

 

 

AJÁNLÁSOK


Gregor József, Gyimesi Kálmán, Sass Sylvia, Berdál Valéria, Oberfrank Péter, Varga Domokos ajánlásai, valamint írószövetségi ajánlások

(Nagyításhoz kattintson a képekre!)


batkiajanlgregorkicsi batkiajanlgyimkicsi batkiajanlsasskicsi batkiajanlberdalkicsi batkiajanloberkicsi

batkiajanlvargakicsi

batkiajanliroszkicsi batkiajanlirosz2kicsi

Galéria

„Kellemes bariton, remek artikuláció, kiváló színészi képességek...” (Gregor József)