Életrajz

 

 

Bõvített szakmai önéletrajz letöltése:  ITT .

A fiatal drámai szoprán énekesnő számos nemzetközi énekverseny díjazottja.

Ő lett a 2008-as "IV. Monte Carlo VOICE MASTERS" nemzetközi énekverseny női első helyezettje (ahová csak más nemzetközi versenyek első helyezettjei akkreditálhatnak, s akiket aztán 5 körben rostál a zsűri Ruggero Raimondi elnökletével.)

2008 májusában második helyezést ért el a Riccardo Zandonai Nemzetközi Operaversenyen Riva del Gardában, Olaszországban.

A New Yorki székhelyű, az IBLA Foundation által rendezett "XVI. IBLA GRAND PRIZE 2007" Ének- és Zeneversenyen kiemelt első díjasa lett (Top Prize), sőt, még a Sosztakovics-, Verdi- és Giordano különdíjat is magáénak mondhatja.

Megnyerte a "Nemzetközi Monteverdi L'Orfeo Énekverseny, 2007, Verona/Mantova", elnevezésű versenyen Speranza szerepének kiemelkedő alakításával a páratlan lehetőséget, hogy az Opera bemutatásának 400. éves jubileumi előadássorozatán felléphessen az ősbemutató pontos helyszínén és idejében.

A "6. Renata Tebaldi Énekverseny 2006" abszolút első díjasa, elnyerve ezen felül a kitüntető "Év Hangja" különdíjat is.

Élete első tengeren túli énekversenyén egyből a dobogóra állhatott: a Montreálban rendezett "9. Cseh- és Szlovák, opera- és dalirodalom Énekverseny" harmadik helyezettje lett, megelőzve ezzel több elismert helyi énekest.

2005-ben Bayreuth-i Ösztöndíjat nyert, továbbá a kortárs magyar zeneművek ihletett előadójaként 2002-ben és 2007-ben Artis Jus díjat kapott a Magyar Zeneszerzők Szövetségétől.

Több alkalommal is nagy sikerrel szerepelt a Carnegie Hall színpadán.

Külföldi fellépéseinek helyszínei (többek közt):
Tokió, New York, Toronto, Nizza, Monte Carlo, Milánó, Verona, Mantova, Ragusa, Nápoly, Moszkva, Barcelona, Hannover stb.

Visszatérő vendége a Magyar Állami Operaház, a Liszt Ferenc Zeneakadémia, a Művészetek Palotája, de más hazai városok, mint Debrecen, Eger, Nyíregyháza, Miskolc, Szolnok és Nyírbátor zenei színpadainak és előadásainak is.

Koncertezett már Jevgenij Nesterenko, Peter Lika, Sharon Rostorf, Marton Éva, Német Judit, Wiedemann Bernadette, Kováts Kolos, Molnár András, Gábor Géza oldalán. Karmesterei voltak: Lawrence Foster, Stephen D'Agostino, Roberto Gini, Yoshikazu Fukumura, Medveczky Ádám, Kovács János, Vashegyi György, Hollerung Gábor, Kocsár Balázs, Blázy Lajos, Philippe de Chalendar, Somos Csaba stb.

Miksch Adrienn a Liszt Ferenc Zeneakadémia magánénekes és magánének tanári szakán végzett Sziklay Erikánál. Az iskolaévek után azonnal felvették az Operaház Operastúdiójába, ahol 2 évig Oberfrank Géza nyugalmazott zeneigazgató növendéke volt.

Kurzusokon tanult még Jevgenij Nesterenko-, Marton Éva-, Nadesda Kniplova-, valamint Hamari Júlianál.

Jelenleg a legtöbbször a Miskolci, Szegedi Nemzeti Színház és a Magyar Állami Operaház színpadain szerepel, valamint két megnyert szereppel is részt vesz az Armel Operaverseny és Fesztivál döntőjében (2011.okt.6-14. Szeged), koncertjeivel a világot járja.

Galéria

"Miksch Adrienn hatalmas felfedezés..." (Café Momus - Heiner Lajos) "Hangja izgalmas, erőteljes... Intelligens, vonzó és elegáns." (Operaportál)