ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main hirek

Ramón Vargas Magyarországon

Ramón Vargas Magyarországon

A világhírű tenor Győrben és Debrecenben lép fel. Ajánló.

2017 után újra közönség elé lép Magyarországon a világhírű tenor, Ramón Vargas. A New York-i Metropolitan színpadát frenetikus beugrással meghódító, onnét pedig a világhírnévig meg sem álló mexikói sztárénekes magyarországi koncertjeit május 3-án a győri Olimpiai Sportparkban, valamint május 5-én a debreceni Kölcsey Központban láthatja a Bartók Tavasz közönsége. Vargas áriaestjei ezúttal is korábbi hazai muzsikuspartnere, a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével valósulnak meg.

Ramón Vargas karrierje 1992-ben vett döntő fordulatot, amikor a New York-i Metropolitan Opera Lammermoori Lucia-produkciójában Luciano Pavarottit helyettesítette Edgardo szerepében. Nem sokkal később már a milánói Scalában lépett színpadra: Verdi Falstaffjában Fenton szólamát énekelte, az előadás rendezője Giorgio Strehler, karmestere Riccardo Muti volt. Ramón Vargas a továbbiakban olyan operaházak rendszeres vendége lett, mint a Teatro Colón (Buenos Aires), a Royal Opera House (London), a Teatro Real (Madrid), az Opéra National (Párizs), a bécsi Staatsoper vagy a Veronai Aréna. Az áriaesten Mozart, Donizetti, Verdi és Puccini áriáit olasz zeneszerzők operáinak emlékezetes zenekari részletei kötik majd össze.

bartok tavasz 2022 ramon vargas

Ramon Vargas

A koncerteken a Győri Filharmonikus Zenekart a Magyar Állami Operaház és a Müpa közönsége számára jól ismert olasz operakarmester, a Rigolettót és a Pillangókisasszonyt a Metropolitanben is rendszeresen vezénylő Pier Giorgio Morandi fogja irányítani. Karrierje a milánói Scala asszisztens karmestereként kezdődött, többek között Riccardo Muti és Giuseppe Patanè mellett. Később az Egyesült Államokban, Tanglewoodban Leonard Bernstein és Seiji Ozawa irányításával képezte tovább magát. A Nyugat lányát, a Toscát és az Álarcosbált a Stockholmi Királyi Operaházban vezényelte, itt a vezető vendégkarmesteri posztot is betöltötte; az Aidát Oslóban és Katarban, a Szerelmi bájitalt, a Bohéméletet és a Don Carlost Drezdában, a Macbethet Milánóban irányította.

További részletek és információk a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek országos eseményeiről a Bartók Tavasz weboldalán találhatók, friss olvasnivalókért, kulisszatitkokért, interjúkért pedig érdemes ellátogatni a fesztivál hivatalos blogjára.

bartok tavasz 2022 gyori filharmonikus c mekli zoltan

 Győri Filharmonikus Zenekar (fotó: Mekli Zoltán)

forrás: Müpa