head main hirek

Simándy József Énekverseny 2021

Simándy József Énekverseny 2021

Március 15-ig lehet jelentkezni a XI. Nemzetközi Simándy József Énekversenyre.

A verseny küldetése, hogy felfedezze az ifjú énekes tehetségeket és segítséget nyújtson a fiatal operaénekesek pályaindulásában. A verseny példaként emlékezik névadójára, Simándy József operaénekesre, igényes szakmai-művészi hozzáállására és követendő emberi magatartására. Hazánk legnagyobb hagyományokkal rendelkező énekversenyét Szegeden rendezik április 19-25 között.

A verseny fővédnöke Prof. Dr. Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere.

Március 15-ig négy kategóriában várják a 14-36 éves korú fiatal énekesek jelentkezését:

I. korcsoport: gimnáziumok és zeneművészeti szakgimnáziumok diákjai részére

II. korcsoport: felsőfokú zeneművészeti intézmények Bachelor hallgatói részére

III. korcsoport: felsőfokú zeneművészeti intézmények Master hallgatói részére

IV. korcsoport: ifjú művészek részére 36 éves korig

A jelentkezők hazai és nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri előtt mutathatják be tehetségüket. A zsűri elnöke Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

A 6 millió forintos összdíjazású énekversenyen a pénzdíjak mellett értékes különdíjak és fellépési lehetőségek is nyerhetők rangos kulturális intézmények felajánlásában.

simandy 2021 temesi maria

Dr. Temesi Mária versenyigazgató; Gála 2018

A verseny győztesei 2021. április 25-én 18 órakor nagyszabású Díjkiosztó Gálakoncert keretében veszik át díjaikat a Szegedi Nemzeti Színházban. A koncerten közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar, vezényel Gyüdi Sándor. A gáláról és a döntőkről a Bartók Rádió felvételt készít.

A verseny több mint két évtizedes fennállása óta számos énekest fedezett fel, akik mára az opera világának ifjú sztárjai. Közülük sokan Liszt-díjas, Prima Primissima-díjas operaénekesek és a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese címmel kitüntetett művészei. Az Énekverseny 2018 óta a Nemzeti Értéktárba felvett intézmény kulturális örökség kategóriában.

A verseny rendezője a HAZÁM, HAZÁM TE MINDENEM Művészeti és Oktatási Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara.

Jelentkezés és részletes információ elérhető a http://simandysingingcompetition.hu/hu oldalon.


simandy 2021 gyoztesek

 Simándy Énekverseny győztesek 2018