ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

Márciusban a Scalában

Márciusban a Scalában

Rimszkij-Korszakov: A cári menyasszony a milánói Scalában.

Márciusban két opera, egy balett, egy előadói est és négy koncert is szerepel a Scala műsorán.

Folytatódik Verdi A trubadúrjának felújított előadása (rendező: Hugo De Ana), többek között Franco Vassallo (Luna gróf), Maria Agresta (Leonora), Ekaterina Semenchuk (Azucena) és Marcelo Álvarez (Manrico) főszereplésével, Daniele Rustioni vezényletével.

 

trov 1

 A trubadúr

 

 trov 2

A trubadúr (Ekaterina Semenchuk és Marcelo Álvarez)

 

Verdi operája mellett Rimszkij-Korszakov A cári menyasszony című produkciója is színre kerül a berlini Staatsoper Unter den Linden új produkciójában. Az előadást Daniel Barenboim vezényli, a rendező Dmitrij Csernakov. A művet először mutatják be a Scalában, a főbb szerepekben Anatoly Kotscherga, Olga Peretyatko, Pavel Černoch, Johannes Martin Kränzle és Stephan Rügamer lép színpadra.

 

cári 1
A cári menyasszony

cári 2

A cári menyasszony

 

Egy nagyszerű balett-produkció tér vissza két év után a Scalába: a Jewels. (koreográfia: George Balanchine). A Corps de Ballet társulatával olyan neves vendégművészek lépnek színpadra, mint Natalia Osipova és Ivan Vasiliev.

 

jewels-5-1400x574

 Jewels

 

A legendás basszista, Ferruccio Furlanetto nyitja a Scala előadóestjeinek sorát. Schubert: Winterreise című művének előadásán Igor Tchetuev kísér zongorán.

 

furlanetto-401x1000

Ferruccio Furlanetto

 

A szimfonikus zene kedvelőinek a Daniel Barenboim által dirigált Scala Filharmonikusok ad koncerteket (műsoron: Nicolai, Elgar és Csajkovszkij művei).

Maurizio Pollini ciklusában („Pollini projekt”) a zongoraművész Beethoven- és Stockhausen-darabokat ad elő.

A Scala Akadémia ifjú tehetségeiből álló “Giorgio Bernasconi” Együttes az Academy of Lyric Opera fiatal szólistáit kíséri, akik népszerű operarészletekből adnak ingyenes koncertet, Olivier Cuendet vezényletével.

 

 

 

(forrás és fotók: Teatro alla Scala; lead-kép: A cári menyasszony; Johannes Martin Kränzle és Olga Peretyatko)

 

 

Link: www.teatroallascala.org