ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

Májusban a Scalában

Májusban a Scalában

Az "Oberto" és az "Istenek alkonya" a Scalában.

A májusi hónap a Scalában is a két zeneszerző – Verdi és Wagner – bicentenáriumának jegyében zajlik. A milánói színház bemutatja Verdi első operáját, az Obertót és ebben a hónapban kerül sor Wagner Az istenek alkonya című operájának bemutatójára is. Utóbbi produkció jelenti a Ring befejezését, melyet júniusban két alkalommal teljes egészében is műsorra tűznek majd.

 

scala 13 may oberto sonia ganassi

 Sonia Ganassi az Obertóban

 

Az Obertót (a mű teljes címe: Oberto, San Bonifacio grófja) Mario Martone állítja színpadra, a karmester Riccardo Frizza. A címszerepet az első szereposztásban Michele Pertusi alakítja.

 

scala 13 may gotterdammerung 1

 Az Istenek alkonya

 

Az Istenek alkonyát Guy Cassiers rendezi, három előadást Karl-Heinz Steffens vezényel, a másik hármat pedig Daniel Barenboim. Siegfriedet Lance Ryan, Brünnhildét Iréne Theorin, Waltrautét pedig Waltraud Meier alakítja.

 

scala 13 may gotterdammerung 2 theorin

  Iréne Theorin az Istenek alkonyában

 

Dalestjén Barbara Frittoli szopránnal együtt lép fel a virtuóz klarinét művész, Fabrizio Meloni. A koncerten Mzia Bakhtouridze kísér zongorán, aki a betegség miatt visszalépett Daniel Barenboim-ot helyettesíti. A szoprán többek között Verdi- és Wagner-dalokat ad elő.

 

Májusban láthatja a közönség utoljára a Giselle című balettet. Az első előadáson Petra Conti és Eris Nezha táncolja a főszerepeket, a másodikon a fiatal tehetség, Lusymay Di Stefano és Claudio Coviello.

 

scala 13 may frittoliBarbara Frittoli

 

A Bruno Casoni dirigálta Scala-együttes, a Coro di Voci Bianche Britten gyermekoperáját, a Kis kéményseprőt (The Little Sweep) adja elő a szerző születésének századik évfordulója alkalmából.

 

A La Scala Vonós Kvartett koncertjén Beethoven és Verdi műveit játssza.

 

 

 

(forrás és fotók: Teatro alla Scala; lead-kép: Vedi: Oberto - jelenet)

 

Link: www.teatroallascala.org