head main programajanlo

Februárban a Scalában

Februárban a Scalában

A "Nabucco" és a "Bolygó hollandi" a Scala műsorán.
Februárban két opera- és egy balettbemutatóra kerül sor a Scalában.
 
Verdi Nabuccóját 17 éve nem játszotta a milánói színház. A produkciót ezúttal Nicola Luisotti dirigálja, a rendező Daniele Abbado. A címszerepet Leo Nucci alakítja (nemrégiben láthattuk őt itthon Rigolettóként), Abigél szerepében Liudmyla Monastyrska és Lucrecia Garcia lép színpadra.
 
scala13febr4
Nabucco
 
scala13febr5
Nabucco - Liudmyla Monastyrska
 
A bolygó hollandi Scala-beli produkciójának főszereplője Bryn Terfel, Sentát Anja Kampe énekli. Az előadás karmestere Hartmut Haenchen, a rendező Andreas Homoki.
 
scala13febr2
A bolygó hollandi - Anja Kampe és Bryn Terfel
 

Bryn Terfel az új címszereplője Verdi Falstaffjának is (januárban még nem ő énekelt), partnerei: Ambrogio Maestri, Carmen Giannattasio, Ekaterina Sadovnikova, Daniela Barcellona, Fabio Capitanucci. Az előadásokat Daniel Harding vezényli, Robert Carsen a rendező.

 

scala13febr3

Falstaff

 

Több mint tíz év után, idén februárban mutatja be a Scala újra a Notre-Dame de Paris című balettet, a címszerepekben a színház két saját táncosával (Massimo Murru és Roberto Bolle), valamint a Szentpétervári Mikhailovsky Színház táncosaival (Natalia Osipova és Ivan Vasiliev). A Victor Hugo novellája alapján készült mű koreográfusa Roland Petit. Zene: Maurice Jarre, jelmez: Yves Saint-Laurent.

 

scala13febr6

Notre-Dame de Paris

 

A Scala Akadémia ifjú szólistái önálló estjükön Mozart, Donizetti és Verdi áriákat énekelnek. Egy másik estén az Akadémia kamaraegyüttesei mutatkoznak be.

 

Érdekes a szerző párosítás a Scala rézfúvósainak estjén: a zenekar Bach és Verdi műveit játssza.

 

A Scala Filharmonikusok koncertjén Mahler és Wagner művei hangzanak el, az előadást Daniel Harding vezényli.

 

scala13febr1

Daniel Harding


(forrás és fotók: Teatro alla Scala; lead-kép: Bryn Terfel a Bolygó hollandiban)

 

Link: www.teatroallascala.org