ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

Februárban a Scalában

Februárban a Scalában

Ismét műsoron a Zeffirelli rendezte "Aida".

Februárban két klasszikus darab is újra sorra kerül a Scalában: az Aida és a Giselle.


Verdi remekművét a milánói operaház Franco Zeffirelli 1963-as rendezésében mutatja be, Lilia De Nobili jelmezeivel és díszleteivel. A zenekart Omer Meir Wellber vezényli. Aidát Oksana Dyka és Liudmyla Monastyrska, Radamest Jorge De Leon és Stuart Neill, Amnerist Marianne Cornetti és Luciana D'Intino, Amonasrót Andrzej Dobber és Ambrogio Maestri, Ramfist pedig Riccardo Zanellato és Giacomo Prestia játssza.

 

scala_zeffirelli

Aida - színpadkép az 1962/63-as évadból (Franco Zeffirelli rendezése)

 

A Giselle című balett egyik szereposztásában Roberto Bolle és Svetlana Zakharova, a másikban pedig Olesia Novikova és Leonid Sarafanov lép fel.

 

scala_giselle

Giselle


Tovább folytatódnak Offenbach operájának, a Hoffmann meséinekelőadásai. Robert Carsen rendező a produkcióval a Don Giovannit követően immár második nagy sikerét aratta. Hoffmannt Ramón Vargas alakítja, a három női főszerepet Rachele Gilmore, Genia Kühmeier és Nino Surguladze. A produkciót Marko Letonja vezényli.

 

scala_hoffmann

Hoffmann meséi - Ramón Vargas és Veronica Simeon


Februárban az Excelsior című balett is műsoron marad.


Ebben a hónapban kerül sor Maurizio Pollini Scala-beli visszatérésére, aki Chopin és Liszt műveit játssza.


A "Szimfonikus Évad" keretében három koncert lesz az Orchestra Filarmonica della Scala előadásban, amelyet Marko Letonja vezényel. A műsorban Bartók, Debussy és Ravel művei szerepelnek, valamint Luca Lombardi egyik darabjának ősbemutatója.

 

scala_excelsior

Excelsior


A "Meghívás a Scalába" sorozat keretében az Ensemble strumentale scaligero zenészei Rossini, Galli, Bottesini és Prokofjev műveit játsszák.


A Scala Akadémia fiatal muzsikusainak (Ensemble da camera dell'Accademia del Teatro alla Scala) koncertjén a közönség Sztravinszkij és Francesconi műveit hallhatja, valamint John Adams egy darabját (Son of a Chamber Symphony), amely a mű olaszországi bemutatója lesz. A koncertet Marco Angius vezényli.

 

scala_excelsior2

Excelsior


A Kremerata Baltica nevű trió három évszázad zenéjéből ad ízelítőt: koncertjükön Johann Sebastian Bach, Boccherini, Verdi, Debussy, valamit Astor Piazzolla és Lera Auerbach művei csendülnek fel.

 


(Forrás és fotók: Teatro alla Scala)

 

(Lead-kép: Excelsior - balett)

 

Link: www.teatroallascala.org