ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

Júniusban a Scalában

Júniusban a Scalában

Gounod: Faust című operája a Scala színpadán.
Júniusban két balett és egy új opera produkció szerepel a milánói Scala műsorán.
 
Június 18-án mutatja be a Scala Gounod Faustját, Eimuntas Nekrosius rendezésében, Stéphane Denève vezényletével. A címszerepben Marcello Giordani lép színpadra, Mefisztót Roberto Scandiuzzi alakítja. További szereplők: Margit: Irina Lungu, Valentin: Dalibor Jenis, Siébel: Nino Surguladze.
 
scalarheingold
Kép egy májusi operaelőadásról:
Wagner: A Rajna kincse; Doris Soffel (Fricka) és René Pape (Wotan)
 
A "Trittico Novecento" előadásai június 12-ig folytatódnak. A három részből álló balett-esten Balanchine két remek koreográfiája is látható: a Ballet Imperial, amelyet Csajkovszkij 2. Concerto zongorára és zenekarra című művére koreografált, és a Prodigal son (A tékozló fiú), Prokofjev zenéjére. A harmadik darab Francesco Ventriglia világpremierje. A Scala ifjú koreográfusa is egy orosz zeneszerző zenéjére: Sosztakovics VII. „Leningrád" Szimfóniájára hozta létre balett produkcióját.
A Ballet Imperial-ban Massimo Murru mellett Alina Cojocaru lép fel, mivel Svetlana Zakharovának sérülés miatt le kellett mondania az előadást.
 
scalafigliolprodigo
Trittico Novecento - A tékozló fiú
 

Kenneth McMillan koreográfus népszerű balettje, a Rómeó és Júlia (Prokofjev) egy vadonatúj produkcióban tér vissza a a Scalába, Friedemann Vogel és Alina Cojocaru vendégművészek főszereplésével.

 
Claudio Abbado koncertjei betegség miatt sajnos elmaradnak, lesznek azonban további figyelemreméltó koncertek is: Lang Lang szólóestje a „Chopin-Schumann Ciklus" sorozatában, valamint a Teatro alla Scala Akadémia koncertje zenekarral és kórussal.

 

 

(Forrás és fotók: Teatro alla Scala)

 

Link: www.teatroallascala.org