ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

La Scala programajánló

La Scala programajánló

Áprilisi programajánló a milánói Scala-ból.

 

Macbeth (fotó: Teatro Alla Scala)

 

A Teatro alla Scala-ban április elsején mutatják be Verdi: Macbeth c. operáját Graham Vick 1997-es rendezésében, amelyet azóta többször is műsorra tűztek, 2001-ben és 2003-ban. Macbeth szerepében Leo Nucci-t és Ivan Inverardi-t láthatja majd a közönség.

 

 

 

Leo Nucci (fotó: Teatro Alla Scala)

 

Puccini Triptichon c. három egyfelvonásos operáját - amely új produkció volt ebben az évadban - április 2-án játszák utoljára.

 

A Macbeth tíz áprilisi előadása mellett számos Hattyúk tava balett-előadásra kerül majd sor, Vladimir Bourmeister rendezésében. A főszerepben Szvetlana Zakarova, illetve Guillaume Cőté váltja majd egymást.

 

 

 

Szvetlana Zakarova és Roberto Bolle
(fotó: Teatro Alla Scala)


Maurizio Pollini zongora-estjén Chopin-t és Debussy-t játszik majd.

 

Szintén egy alkalommal lép majd fel a tenorista Ian Bostridge. Bostridge sokoldalú énekes, a repertoárján egyaránt megtalálhatjuk Handel, Britten, Mozart és Sztravinszkij műveit is. Április 14-i fellépésén Schubert műveket énekel.

 

Ian Bostridge
(fotó: Teatro Alla Scala)

 

 

A Scala történetében először kerül sor arra, hogy női karmester lépjen a pódiumra, Marin Alsop személyében, aki Liszt, Bartók és Dvořák szimfonikus műveit vezényli majd, három alkalommal. A new york-i születésű Alsop rendszeresen szokta vezénylni - többek között - a New York-i Filharmonikusokat, a Chicagói Filharmonikusokat, és a Londoni Filharmonikusokat is.

 

Marin Alsop
(copyright: Grant Leighton)

 

 

(Forrás: http://www.teatroallascala.org)

 

További információk: http://www.teatroallascala.org