ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

Újra műsoron a Jenůfa

Újra műsoron a Jenůfa

Janáček operája az Operaházban. Ajánló.

 

A bűntudat, a szerelem és a boldogtalanság szívszaggató története – ez Jenůfa sorsa. Janáček világszerte nagy sikerrel játszott művét hat év után újra műsorra tűzi az Opera. A címszerepben: Rálik Szilvia.

 

Leoš Janáček cseh szerző Európa-szerte nagy sikerrel játszott, Jenůfa című műve igazi katarzist ígér. A felkavaró szerelmi és hátborzongató családi dráma egy cseh faluban játszódik. A kis közösség és a vallás törvényei vezérlik a sekrestyésnét, amikor megesett nevelt lánya, Jenůfa gyermekét a patak jege alá rejti. Így lesz a falu tisztelettel övezett tagjából – határtalan anyai szeretete, félelmei és szenvedélyessége következtében – gyilkos.

jenufa14
Temesi Mária (fotó: Mezey Béla)

Vidnyánszky Attila rendezésében Temesi Mária alakítja a figurát, a két férfi főszerepet Bándi János és a Kossuth-díjjal most kitüntetett Kiss B. Atilla énekli. Az előadásokat Héja Domonkos vezényli. „Iszonyatosan jó darab ez… Janáček egy teljesen realista darabba építi bele a népiességet, a vallásosságot és az érzelmek végtelen színskáláját, és a zenedráma végére sem fogy ki az ötletekből, az invenciókból.” – mondja a dirigens. A Jenůfa március 22-étől hat alkalommal lesz műsoron.

jenufa14 2(fotó: Mezey Béla)

 

(forrás: Magyar Állami Operaház)