head main hirek

Hírek az Armel Operaverseny és Fesztiválról

Hírek az Armel Operaverseny és Fesztiválról

Változások, újdonságok az Armel Operaverseny és Fesztiválon.

Változások a versenyben

A kortárs operák népszerűsítését felvállaló Armel - egyedüliként a világon -, előadói versennyel ötvözi a fesztivált. Az Operaverseny a Fesztivált megelőző nemzetközi zenei esemény, amely minden évben lehetőséget teremt a jelentkező operaénekesek számára, hogy a szakmai kiválasztást követően a Fesztivál egy produkciójában hangfajuknak megfelelő szerepet kapjanak.

Idén a korábbi években megszokottakhoz képest több változás is lesz.

A válogatás ezúttal is két fordulóban történik, de most mindkét fordulóra Párizsban kerül sor (a korábbi években az első forduló részben Budapesten zajlott, ahogyan a második forduló is). Az első forduló 2018. április 21-22-én lesz, ahol a hangi adottságokat, az énektudást figyeli a szakmai zsűri. Ezt követi 2018. április 23-án a második forduló, amelyre szerepenként 5-5 énekes jut tovább. Itt már a színpadi/előadói/színészi képességeket is vizsgálja a produkció rendezője és karmestere, és közülük kerül ki az a három versenyszereplő, akikkel a 2019-es Armel Opera Festival-on Mozart Don Giovanni című operájában találkozhat a közönség. A produkció egy egészen különleges helyszínen, a Carlos Cueva Tamariz Színházban, Ecuadorban készül, Alföldi Róbert rendezésében. (Az eddigi években a Fesztivál valamennyi előadására – öt operára – írtak ki versenyszerepeket. Az idei évben tehát az öt bemutatandó műből csak az egyikben versenyezhetnek az énekesek.)

A versenyszerepek:

Donna Anna – szoprán

Leporello – basszbariton

Don Ottavio – tenor 

Jelentkezési határidő: 2018. március 30.  

További részletek: http://armelfestival.org/armel-opera-verseny/  

armel sajtaj 2018 1
Sajtótájékoztató (fotó: Kállai-Tóth Anett)

 

Az idei fesztiválról

Az Armel Opera Festival idén nyáron 11. alkalommal várja előadásaira – köztük egy ősbemutatóra –.a közönséget Budapesten és Bécsben, 

A Fesztivál július 1. és 5 közötti előadásait (amelyekre még tavaly választották ki a versenyzőket) idén is két országban, két fővárosban rendezik. Budapesten a MÜPA Fesztiválszínházban három külföldi produkciót láthat a közönség, Bécsben pedig a MuTh Színházban két magyar operát mutatnak be.  

2018. március 18-tól április 5-ig 20% kedvezménnyel lehet a fesztivál előadásaira jegyet vásárolni (az armelfestival.org, a jegy.hu és a mupa.hu oldalakon). A bécsi előadásokra a szervezők idén is operabuszt indítanak.

Az Armel Opera Festival 2018 részletes programja: www.armelfestival.org  

 

Zeneszerzői pályázat

Az Armel Opera Festival pénzdíjas pályázatot hirdet animált logóját kísérő dallamok megírására.

A szerző feladata zenét komponálni a honlapon elérhető és letölthető 10 mp-es Armel Opera Festival logóanimációhoz. A fesztivál profiljából fakadóan előnyt élveznek az emberi hang alapú zenei motívumok.

A nyertes pályázat díja 1.000 EURO.  

A pályaművek beküldési határideje MP3 formátumban: 2018. április 30.

További részletek: armelfestival.org és facebook.com/ArmelOpera