head main hirek

Az Armel Opera Festival Londonban

Az Armel Opera Festival Londonban

Eötvös Péter "Senza Sangue" című operája Londonban.

Az Armel Opera Festival szeptember 19-én hatalmas sikerrel mutatta be Londonban a múlt évi Best Production-díjjal kitüntetett előadását: Eötvös Péter Senza Sangue című operáját, Alföldi Róbert rendezésében, valamint párdarabját, Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című egyfelvonásosát Nadine Duffaut rendezésében.   A vendégjátékra a Hackney Empire Színházban került sor, ahová az Armel Opera Festival már másodszor kapott meghívást.

Az előadásokat hatalmas érdeklődés kísérte, számos pozitív kritika is megjelent a londoni lapokban. 

A bemutatóról készített alábbi beszámolóban megszólal Alföldi Róbert rendező, Eötvös Péter zeneszerző, karmester, Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója és Clarie Middleton, a Hackney Empire igazgatónője. 

 

*


Az Armel Opera Festival következő nagy eseménye újra Londonban lesz, 2017. október 21-én.

Három évvel ezelőtt, a Virtuózok indulásakor a Fesztivál különdíjat adott az akkor fődíjas Boros Misi zongoristának, aki 2015-ben, a Zürich-i Tonhalle-ban lépett föl a szervezésükben. A múlt évben, a Virtuózok II. évadában alapították meg az Armel Opera Festival Díjat, amelyet idén, a III. évadban is átadtak a televízió nyilvánossága előtt a Virtuózok nyerteseinek és a fődíjas versenyzőknek.

Az Armel Díj a fiatal tehetségek számára rangos helyszíneken jelent koncertfellépési lehetőséget, valamint koncertet a híres London Mozart Players-zel.

Az Armel-díj által lépett a Berlin Filharmónia koncerttermének színpadára a múlt év karácsonyán Váradi Gyula hegedűs, idén március 1-jén pedig New Yorkban, a Carnegie Hallban Kökény Tamás nagybőgős.

A Virtuózok Komolyzenei Tehetségkutató Verseny Kicsik korcsoportjának nyertese 2016-ban Holozsai Eszter fuvolista volt, aki az Armel Opera Festival díjasként pedig a London Mozart Players kíséretében lép föl Londonban, október 21-én, a zenekar állandó koncert helyszínén.

 

(forrás: Armel Opera Festival)